W wilanowskiej kuchni gotujemy sezonowo – tak jak robiono to w czasach króla Jana III. Wiosna to sezon na świeże warzywa i owoce. W maju na naszym stole królują szparagi, młoda kapusta i – uwielbiany przez dzieci – rabarbar. Zapraszamy na rodzinne warsztaty kulinarne, podczas których zasmakujemy wiosennej kuchni staropolskiej!
Podczas warsztatów poznamy nowe smaki, łącząc w nietypowy sposób znane produkty. Poza wspólnym gotowaniem dzieci będą miały okazję stworzyć własne sezonowniki – kalendarze, w których zapiszą, kiedy jest sezon na poszczególne warzywa i owoce.
ODBIORCY: rodziny z dziećmi w wieku powyżej 8 lat
MIEJSCE: Villa Intrata, ul. Stanisława Kostki Potockiego 23
TERMIN: 6 maja, godz. 11.00
BILETY: 20 zł od każdego uczestnika
BILETY można kupić:
przez internet: www.bilety.wilanow-palac.pl
stacjonarnie w kasie muzeum
LICZBA MIEJSC OGRANICZONA