Zapraszamy na rodzinne, świąteczne warsztaty kulinarne pieczenia i dekorowania mazurków. Na warsztatach upieczecie i udekorujecie dwa mazurki: marcepanowo-pomarańczowy oraz kajmakowy, które zabierzecie do domu. Sprawdzimy także, jak najlepiej farbować jajka metodami naturalnymi.
W warsztatach rodzinnych uczestniczą dziecko i jego opiekun. Jednak głównymi bohaterami zajęć są dzieci, które pod opieką rodziców i trenera poznają tajniki kuchni, uczą się używania narzędzi i akcesoriów do gotowania oraz poznają nowe smaki.
Uczestnicy przygotowują swoje potrawy na profesjonalnie wyposażonym stanowisku. Zależy nam na rodzinnej atmosferze spotkań, gdzie nie ma pośpiechu, jest natomiast dobra zabawa.
W czasie warsztatów uczestnicy mają zapewnione wszystkie niezbędne składniki, akcesoria i fartuchy do gotowania. Podana cena to koszt uczestnictwa dziecka i jego opiekuna.
Warsztaty poprowadzi Ania pasjonatka gotowania, odkrywania nowych smaków, baczna obserwatorka, która nie stroni od improwizacji. Ania co roku prowadzi kuchnię polową na obozach dla dzieci, gdzie wraz z dziećmi przygotowuje posiłki dla całego obozu.
Data: 8 kwietnia (sobota), godz. 13.00 - 15.00.
Bilety: http://www.male-przyjemnosci.pl/kolekcja/warsztaty-rodzinne/mazurki
Zajęcia odbędą się w Studiu Kulinarnym Małe Przyjemności w Warszawie, przy ulicy Dzielnej 15.