Warszawa

Kulinarne półkolonie dla dzieci: Kulinarny miejski szlak
Warszawa Lato! 7–12 lat

Kulinarne półkolonie dla dzieci: Kulinarny miejski szlak

Wpis archiwalny

Zapraszamy dzieci w podróż niezwykłym kulinarnym szlakiem. Będziemy odkrywać miejskie smaki, ciekawe, mało znane kulinarne miejsca w Warszawie. Sami będziemy decydować, co będziemy jeść i sami to przygotujemy w profesjonalnie wyposażonym studio. Będziemy uczyć się gotować sezonowo, zdrowo, a przede wszystkim smacznie.

 

Nasze motto: Smakujemy. Poznajemy. Uczymy się. Decydujemy. Gotujemy. Rozwijamy się.

 

Plan półkolonii


Każdy dzień zaczynamy od przygotowania drugiego śniadania.
Wspólnie planujemy menu i zakupy na kolejny dzień.
Tropimy miejskie kulinarne tajemnice.
Odwiedzamy ciekawe miejsca i spotkamy interesujących ludzi.
Odpoczywamy na świeżym powietrzu.
A przede wszystkim wspólnie gotujemy i wspólnie jemy przygotowane potrawy.

 

** My i nasze smaki
Poznajmy siebie bliżej, rozmawiamy o smakach, co lubimy jeść, próbujemy różnych rzeczy
Układamy nasze menu na tydzień
Odwiedzamy miejskie targowisko, poznajemy kalendarz sezonowych warzyw i owoców
Gotujemy dania z naszego menu

 

** Miód i miejskie pszczelarstwo
Czy pszczoły są potrzebne i czy żyją w mieście? 
Rozmawiamy o pszczołach i o miejskim pszczelarstwie
Odwiedzamy miejską pasiekę i pracownię pszczelarską
Gotujemy dania z naszego menu

 

** Najpierw był chleb
Poznajmy tajniki wypiekania chleba i sami pieczemy chleb
Odwiedzamy Muzeum Chleba/ piekarnię
Gotujemy dania z naszego menu

 

** Skok na targ
Odwiedzamy miejski targ i robimy piknik
Tworzymy własną książkę kucharską
Gotujemy dania z naszego menu

 

** Miejska uprawa
Co można uprawiać na balkonie?
Robimy własny zielnik.
Gotujemy dania z naszego menu

 

Dodatkowe informacje
Dla dzieci w wieku 7-12 lat.
Godziny: 8.30 - 18.00.

Zapisy: http://www.male-przyjemnosci.pl/polkolonie-kulinarny-miejski-szlak

 

Dzieci znajdują się pod opieką wychowawców z wykształceniem/ doświadczeniem pedagogicznym, posiadających uprawnienia wychowawcy kolonijnego, którzy na co dzień są trenerami kulinarnymi w Studiu Kulinarnym Małe Przyjemności.


Liczba uczestników: min 5 max 12 osób.

 

W cenę zajęć wliczone są posiłki (drugie śniadanie, obiad, podwieczorek) i napoje, atrakcje, bilety na wszystkie atrakcje, opieka dwóch wychowawców-trenerów kulinarnych, ubezpieczenie.

 

 

 


 

Organizator:

Studio Kulinarne Małe Przyjemności

Studio Kulinarne Małe Przyjemności, ul. Dzielna 15, Warszawa
tel.: 883 996 189

Wydarzenia w Warszawie

Przeczytaj również

Warto zobaczyć