Jeśli spędzacie długi weekend w mieście zapraszamy w niedzielę na warsztaty kulinarne dla dzieci. Przed nami zajęcia kulinarne „Różowy maj” dla dzieci w wieku 4-7 lat oraz „Mleczna droga” dla dzieci w wieku 7-12 lat. Warsztaty odbędą się w Studiu Kulinarnym Małe Przyjemności.
Maj kusi smakami i kolorami. Zainspirowani sezonem sięgamy po kolor różowy. Tym razem bohaterami naszych warsztatów „Różowy maj” dla dzieci 4-7 lat będzie botwinka i rabarbar.
Ugotujemy różowe danie na bazie kaszy pęczak z botwinką i serem feta. A smak rabarbaru zamkniemy w słoiku, przygotowując syrop rabarbarowy - idealny jako podstawa do wiosennych lemoniad. Na koniec warsztatów dzieci wspólnie zjedzą przygotowany posiłek, na który zapraszamy także opiekunów. Do domu dzieci zabiorą słoiczek syropu rabarbarowego.
Data: 29 maj (niedziela), godz. 10.00 - 11.30
Bilety: http://www.male-przyjemnosci.pl/kolekcja/poznaj-gotuj-4-7-lat/rozowy-maj
W grupie starszych kucharzy 7-12 lat na warsztat bierzemy nabiał. Na zajęciach „Mleczna droga” porozmawiamy, czym jest nabiał i ile powinno go być w naszej diecie. Dzieci przygotują własny jogurt, domowe musli według swoich upodobań oraz twarogowe trufle. Na koniec warsztatów dzieci wspólnie zjedzą przygotowany posiłek, na który zapraszamy także opiekunów.
Data: 29 maj (niedziela), godz. 14.00 - 16.00
Bilety: http://www.male-przyjemnosci.pl/kategoria/7-12-lat/mleczna-droga