Warszawa

Warsztaty pierniczkowe dla dorosłych
Warszawa, Śródmieście Warsztaty

Warsztaty pierniczkowe dla dorosłych

2 grudnia 2015
Wpis archiwalny

start godz. 18.00. Prosimy o przybycie 10-15 minut wcześniej.

 

 

Jedyny słuszny temat przed świętami; przygotowanie, pieczenie, zdobienie, robienie w wersji prezentowej, do ozdoby, na choinkę, jako karnety do prezentów – pierników!

 


WIĘCEJ INFORMACJI:
http://dzieciakiwformie.pl/h/warsztaty-pierniczkowe-dla-doroslych-warszawa-3/


W programie:
jak przygotować pierniki idealne? Kilka złotych zasad niezbędnych w kuchni,
przygotowywanie ciasta, zagniatanie, wycinanie i wypiekanie pierników w kilku wersjach: klasycznej jasnej, mocno korzennej i ciemnej, ozdoby w dłoń! Rady dla początkujących i dekoratorska wyższa szkoła jazdy, przygotowanie lukru w kilku wersjach – z cukru pudru, cytryny, mleka, jajek, barwienie lukrów na kolorowo i przygotowywanie piernikowych bombek na choinkę, gingerbread man – piernikowe ludziki, przygotowywanie piernikowych prezentów i jadalnych wizytówek na wigilijny stół


LOKALIZACJA:
Podwieczorki Poranki, ul. Bagatela 11, Śródmieście, Warszawa.


CZAS TRWANIA:
W zależności od tematyki oraz liczby i wieku uczestników: ok. kilka godzin warsztaty + czas ile dusza zapragnie na wspólne jedzenie, rozmowy wokół stołu, bycie w dobrym towarzystwie.


KOSZT:
150 zł / osoby. W cenie: warsztaty, open bar (piwo, wino, softy), materiały warsztatowe), które każdy uczestnik otrzymuje pod koniec wieczoru, fartuchy kuchenne na czas trwania warsztatów (można, ale nie trzeba przynosić swoich), wszystkie materiały, składniki, sprzęty kuchenne, produkty.


ZAPISY
Ilość miejsc ograniczona. Obowiązują zapisy, osoby wcześniej niezapisane lub zapisane bez potwierdzenia z naszej strony mogą nie być uwzględnione na liście. Zapisów można dokonywać telefonicznie/smsowo: 791 487 666 w dni powszechnie w godzinach 10-18, mailowo: bookmeacookie@gmail.com, kontakt@bookmeacookie.pl

 

ZAPRASZAMY!


Prowadząca:

 


Joanna Mentel - jednoosobowa chodząca burza mózgów. Rozkochana w literaturze, muzyce, pieczeniu i sezonowych produktach dziennikarka i psycholog. Ma kreatywne podejście do życia, niewyczerpane pokłady energii i głowę pełną pomysłów. Recenzuje książki, pisze felietony literackie i potrafi upiec najlepszy na świecie i lekki jak chmurka sernik z musem czekoladowym. Współpracuje z największymi polskimi wydawnictwami, m.in.: Znakiem, Wydawnictwem Literackim, Agorą, Dwiema Siostrami, Naszą Księgarnią. Twórczyni Dzieciaków w formie – rozwojowej inicjatywy dla dzieci i szkoły kulinarnej dla najmłodszych. Na co dzień recenzuje książki, pisze, prowadzi warsztaty kulinarne, artystyczno-psychologiczne dla dzieci oraz dorosłych. Pod marką Book me a cookie prowadzi szkolenia kulinarne dla dorosłych.

Wydarzenia w Warszawie

Przeczytaj również

Warto zobaczyć