Zapraszamy nastolatków do bliższego poznania aromatycznej kuchni marokańskiej. Ugotujemy królową marokańskich - harira, zrobimy lekką sałatkę - tabbouleh, a na koniec upieczemy ciasteczka sezamowe.
Zajęcia są częścią cyklu warsztatów „Szkoła gotowania”. Podczas zajęć uczymy się gotować potrawy z kuchni świata, które można samodzielnie przygotować w domu.
Warsztaty poprowadzi Ania pasjonatka gotowania, odkrywania nowych smaków, baczna obserwatorka, która nie stroni od improwizacji. Trenerka kulinarne z dużym doświadczeniem w pracy z dziećmi i dorosłymi. Hobbystycznie co roku prowadzi kuchnię polową na obozach dla dzieci, gdzie wraz z dziećmi przygotowuje posiłki dla całego obozu.
Dla dzieci 12+
Data: 20 stycznia (niedziela), godz. 16.30-18.30
Bilety: http://www.male-przyjemnosci.pl/kolekcja/najblizsze/maroko