Zapraszamy na rodzinne warsztaty kulinarne. Zaproś ukochaną osobę i spędźcie ten dzień razem, gotując, jedząc i ciesząc się wspólnym towarzystwem w tym wyjątkowym dniu.
Na warsztatach przygotujecie:
• fresh spring rolls z gruszką i awokado oraz pieczonymi warzywami,
• penne z sosem pomidorowym z pomarańczą i migdałami,
• indyjskie ciasteczka z sezamem i kardamonem.
W warsztatach rodzinnych uczestniczą dziecko i jego opiekun. Jednak głównymi bohaterami zajęć są dzieci, które pod opieką rodziców i trenera poznają tajniki kuchni, uczą się używania narzędzi i akcesoriów do gotowania oraz poznają nowe smaki.
Uczestnicy przygotowują swoje potrawy na profesjonalnie wyposażonym stanowisku. Zależy nam na rodzinnej atmosferze spotkań, gdzie nie ma pośpiechu, jest natomiast dobra zabawa. Warsztaty prowadzi Łukasz. Z wykształcenia pedagog. Z zamiłowania podróżnik i trener kulinarny. Spędził w podróży po Azji dwa lata, ucząc siebie i innych. Uwielbia gotowa, a samo gotowanie traktuje jako przygodę i zaproszenie do eksperymentowania. W czasie swojej podróży dokładnie poznał barwną kuchnię azjatycką. Nie zapomina jednak o korzeniach i chętnie powraca do tradycyjnej kuchni polskiej.
Data: 26 maja (sobota), godz. 16.00-18.00
Bilety: http://www.male-przyjemnosci.pl/kategoria/rodzina/dzien-mamy
Zajęcia odbędą się w Studiu Kulinarnym Małe Przyjemności w Warszawie, przy ulicy Dzielnej 15.