Zapraszamy dzieci na warsztaty kulinarne. To będzie istny warzywny raj. Botwina, marchewka, pietruszka, ziemniak. Rządzić będzie jednak botwina, z której dzieci razem z Łukaszem ugotują pyszną zupę botwinkę z mleczkiem kokosowym i upieką muffiny.
Na koniec warsztatów dzieci wspólnie zjedzą przygotowane posiłek, na który zapraszamy także opiekunów.
Warsztat jest częścią cyklu warsztatów „Sezonowo”, na których dzieci poznają bliżej sezonowe warzywa i owoce. Samodzielnie przygotowują z nich dania i testują, jakie połączenia kulinarne smakują im najbardziej.
Warsztaty prowadzi Łukasz. Z wykształcenia pedagog. Od wielu lat realizuje się w pracy z dziećmi i młodzieżą w szkole oraz jako animator. Z zamiłowania podróżnik. Spędził w podróży po Azji dwa lata, ucząc siebie i innych. Fascynują go inne kultury i różnice między nimi. Uwielbia gotować, a samo gotowanie traktuje jako przygodę i zaproszenie do eksperymentowania. W czasie swojej podróży dokładnie poznał barwną kuchnię azjatycką. Nie zapomina jednak o korzeniach i chętnie powraca do tradycyjnej kuchni polskiej.
Data: 4 czerwca (niedziela), godz. 10.00 - 11.30 (dzieci 4-7 lat). Bilety
Data: 4 czerwca (niedziela), godz. 13.00 - 14.30 (dzieci 7-12 lat). Bilety
Zajęcia odbędą się w Studiu Kulinarnym Małe Przyjemności w Warszawie, przy ulicy Dzielnej 15.