Warszawa

Jajka faszerowane oliwkami i kawiorem

Jajka faszerowane oliwkami i kawiorem

 

Składniki:

  • 6 jajek
  • Mała czerwona cebula
  • 2 łyżki czarnych oliwek
  • Łyżeczka czarnuszki
  • Kilka kropel oliwy
  • Sól, pieprz

 

Wykonanie:

 

Jajka wkładamy do zimnej, mocno posolonej wody. Grzejemy na średnim gazie do zagotowania. Po 6 minutach jajka odcedzamy i zalewamy zimną wodą. Obieramy i przekrawamy na pół. Żółtka łączymy z pokrojoną w kostkę cebulą. Dodajemy osączone i posiekane oliwki. Całość doprawiamy solą, pieprzem oraz czarnuszką. Dolewamy oliwę i całość solidnie mieszamy.

 

 

Przepisy z warsztato?w Wielkanocnych Fit & Easy z Janem Kuroniem

 

Przeczytaj również

Polecamy

Więcej z działu: Przepisy

Warto zobaczyć