Warszawa

Muszelki z niespodzianką

Muszelki z niespodzianką

Moje dzieci niezbyt chętnie jadły ryby. Kiedy przygotowały samodzielnie (prawie :)) to danie – wszelkie rybki zaczęły im smakować. 

 

Składniki:

  • 20 DUŻYCH MUSZELEK (makaron)
  • 500 g fileta z łososia (lub innej smacznej ryby bez panierki)
  • sok z cytryny
  • sól
  • pieprz
  • 1 duża cebula
  • 200 g selera naciowego
  • oliwa z oliwek
  • kilka sztuk czarnych oliwek ze słoika
  • bulion warzywny (kilka łyżek)

 

 

Sposób przygotowania:

Muszelki ugotować wg przepisu na opakowaniu uważając aby ich nie rozgotować i aby się nie posklejały.  Rybę należy umyć, osuszyć, drobno pokroić, skropić sokiem z cytryny, doprawić solą i pieprzem.  Seler naciowy umyć i pokroić na drobne kawałeczki, uważając na paluszki. Cebulki obrać i poszatkować (można użyć rozdrabniacza). W rondlu rozgrzać oliwę z oliwek i podsmażyć rybę, dodać cebulkę a po chwili także pokrojone oliwki. Doprawić. Dolać bulion i podgrzewać na małym ogniu ok. 5 minut.

Odcedzone muszelki skropić delikatnie oliwą i wypełnić farszem. Podawać na ciepło.
 

 

Przeczytaj również

Polecamy

Więcej z działu: Przepisy

Warto zobaczyć