Warszawa

Ziemniaki smażone z fasolą

Ziemniaki smażone z fasolą

Składniki:

 

 

  • 50 dag ugotowanych ziemniaków
  • 15 dag wędzonego boczku
  • 1 puszka białej fasoli
  • 1 ząbek czosnku
  • 2 cebule
  • 1 łyżka majeranku
  • 2 pomidory
  • 1 łyżka koncentratu pomidorowego
  • Sól, pieprz, olej

 

Przygotowanie:


Ziemniaki pokroić na plasterki, boczek w kostkę. Fasolę osączyć, cebule i czosnek obrać i pokroić w plasterki. Pomidory umyć, usunąć pestki a miąższ pokroić w kostkę. Olej rozgrzać na patelni, włożyć ziemniaki, boczek, cebule, pomidory, smażyć 15 minut, mieszając. Po tym czasie dodać czosnek, fasolę, majeranek i koncentrat pomidorowy. Całość doprawić solą i pieprzem.

 

Danie jest proste do przygotowania. Nie wymaga zbyt wielu składników i jest naprawdę bardzo smaczne.

 

mama Marika

 

Przeczytaj również

Polecamy

Więcej z działu: Przepisy

Warto zobaczyć