Warszawa

Pierogi z mięsem i kurkami

Pierogi z mięsem i kurkami

Składniki:

Na ciasto:

  • Mąka 2 szkl
  • Ciepła woda 1 szkl               
  • Szczypta soli

Na farsz:

  • Kurki 10 dag
  • Mięso gotowane 15 dag
  • Cebula 2 szt
  • Wegeta
  • Pieprz
  • Olej do smażenia

 

Kurki i cebulę posiekać, posypać wegetą i usmażyć na oleju. Mięso gotowane(drobiowe, wieprzowe, inne) przemielić w maszynce, dodać do podsmażonej cebuli z kurkami i chwilę podsmażyć doprawiając do smaku. Jak farsz przestygnie, zagnieść ciasto na pierogi. Rozwałkować. Powycinać kółka maszynką do pierogów i nakładać po łyżce farszu. Zlepiać pierogi. Gotować w osolonej wodzie kilka minut aż wypłyną. Podawać okraszone podsmażoną cebulką.

 
 

Przeczytaj również

Polecamy

Więcej z działu: Przepisy

Warto zobaczyć