Warszawa

Kwartet jaj wielkanocnych

Kwartet jaj wielkanocnych

Co potrzebujemy:

 

Składniki:

  • 8 ugotowanych na twardo jaj

 

Do dekoracji:

  • Pomidory koktajlowe
  • Mieszanka kiełków
  • Gałązki świeżego kopru

 

Farsz I:

  • 4 filety anchois
  • szczypta papryki słodkiej Prymat
  • 1 łyżka kaparów
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • sól czosnkowa Prymat
  • kilka czarnych oliwek
  • łyżeczka soku z cytryny
  • pieprz czarny mielony Prymat do smaku

 

Farsz II:

  • 1 pokrojony w drobną kostkę filet śledzia matias
  • 1 łyżka gęstej śmietany
  • ½ łyżeczki kopru Prymat
  • sól czosnkowa,
  • pieprz czarny mielony Prymat

 

Farsz III:

  • 3 łyżki tuńczyka w oleju
  • 1 łyżeczka posiekanego szczypiorku
  • szczypta przyprawy do ryb Prymat
  • 2 suszone pomidory
  • 1 łyżka majonezu
  • sól
  • pieprz czarny mielony Prymat

 

Farsz IV:

  • 2 łyżki twarożku
  • ¼ pokrojonego w kostkę awokado
  • 1 łyżka jogurtu naturalnego
  • 1 łyżka czerwonego kawioru
  • sól
  • pieprz czarny mielony Prymat do smaku

 

Przyrządzanie:

 

  1. Jajka obrać ze skorupek, delikatnie przeciąć na pół i wyjąć żółtka.
  2. Do każdego rodzaju farszu dodać po dwa rozgniecione żółtka i dokładnie wymieszać wszystkie ich składniki.
  3. Połówki jaj napełnić otrzymanymi nadzieniami, a następnie na talerzach ułożyć po jednej połówce każdego rodzaju.
  4. Danie udekorować gałązkami kopru, pomidorkami koktajlowymi i świeżymi kiełkami.

 

Przepis pochodzi ze strony www.Prymat.pl

 

 

Komentarze

fajne jak się lubi swięta jajeczne

dodany: 2011-04-25 14:43:45, przez: aga

Przeczytaj również

Polecamy

Więcej z działu: Przepisy

Warto zobaczyć