Warszawa

Modra kapusta na ciepło

Modra kapusta na ciepło

Składniki:

 

  • kapusta czerwona
  • 2 jabłka
  • 1 cebula
  • 2-3 łyżki cukru
  • 100g masła
  • Garść rodzynków
  • Sok z cytryny
  • Sól, pieprz

 

Przygotowanie:

 

  1. Masło rozpuścić w garnku, dodać pokrojone w kosteczkę jabłka, cebulę cukier i podsmażyć około 5 minut.
  2. Kapustę poszatkować i wypłukać, wrzucić do garnka i dusić na małym ogniu 10 minut.
  3. Wlać około 1-1,5 szklanki wody, wrzucić rodzynki i gotować 10-15 minut, aż kapusta będzie miękka, ale nie rozgotowana.
  4. Doprawić sokiem z cytryny, pieprzem i solą.
 

Przeczytaj również

Polecamy

Więcej z działu: Przepisy

Warto zobaczyć