Warszawa

Czekoladowy blok z żelkami

Czekoladowy blok z żelkami

Blok z białej czekolady z kolorowymi żelkami to uczta nie tylko dla podniebienia, ale także dla oczu, co sprawia, że nie można się mu oprzeć.

 

Czekoladowy blok z żelkami będzie smaczną niespodzianką dla dzieci, która na pewno zachwyci je podczas kinderbalu. Apetyczny deser z żelkami Haribo jest pyszny, a do tego prosty w przygotowaniu.

 

Czego potrzeba do wykonania tego deseru?

 

Składniki na około 20 porcji:

  • opakowanie żelek Haribo Pico-Balla
  • 2 tabliczki białej czekolady
  • 1 łyżka masła

 

Wykonanie:

Czekoladę  należy połamać  na kawałki. W garnku rozpuścić łyżkę masła i dodać do niego połamaną czekoladę, mieszać do czasu aż powstanie  jednolita masa. Prostokątną brytfankę wyłożyć papierem do pieczenia i wylać na nią część masy czekoladowej. Rozsmarować masę by  zakryła dno i posypać ją żelkami. Następnie wylać na wierzch resztę rozpuszczonej czekolady i jeszcze raz posypać żelkami. Włożyć całość do zamrażalnika na minimum półtorej godziny. Po tym czasie wyłożyć  masę i pociąć w dowolne kształty. 

 

Przeczytaj również

Polecamy

Więcej z działu: Przepisy

Warto zobaczyć