Warszawa

Paola - tradycyjny smak dzieciństwa

Paola - tradycyjny smak dzieciństwa

Świeże wiśnie, porzeczki lub truskawki zrywane prosto z drzewa lub krzaczka to wspomnienia błogiego dzieciństwa. Dawniej ich smak zamykały w przetworach - w słodkich dżemach, aromatycznych konfiturach, doskonałych sokach - nasze babcie. Dziś, esencję tego, co w owocach najlepsze, daje nam Paola – tradycyjny smak dzieciństwa zaczarowany w butelce domowego syropu.
 
 
Powrót do przeszłości

Każdy łyk syropu Paola jest jak niezapomniana przygoda, prawdziwy powrót do przeszłości, do tych wielu wspaniałych chwil z dzieciństwa, które chętnie się pamięta i nie raz wspomina. Do czasu beztroski, wiecznej radości i uśmiechu, gdy wszystko było proste i nic nie sprawiało żadnych trudności. Syrop Paola pozwala przypomnieć sobie o najlepszych momentach, poczuć znów smak ulubionych owoców z dzieciństwa, dopiero zerwanych z drzewa lub krzewu. Kilka kropli syropu rozpuszczonych w szklance wody doskonale zaspokaja pragnienie w najbardziej upalny dzień.

 

Inspirujące owoce przez cały rok

Kusząca malina, słodka gruszka, cierpka porzeczka, a może słoneczna pomarańcza – każdy ma swój ulubiony, soczysty smak. Nie trzeba rezygnować z niego poza sezonem. Przetwory i soki owocowe są nie tylko słodkim wspomnieniem lata i złotej jesieni, ale mogą być też inspiracją w kulinarnej przygodzie – przez cały rok. Tak jak dawniej gospodynie używały domowych soków do wyczarowywania pysznych deserów, zup czy rozgrzewających naparów dla swoich dzieci i wnucząt, tak i dziś można odświeżyć stare przepisy i poeksperymentować w kuchni z przetworami z prawdziwych owoców. To świetny sposób na to, aby dodać smaku całkiem zwykłym potrawom i sprawić, by kolejne pokolenia mogły kultywować tradycję i wspominać pyszne smakołyki z kuchni mamy i babci.

 

Paola – inspirujący syrop

Bo Syropy Paoli można pić tradycyjnie, rozrobione z wodą lub wykorzystać je do zrobienia pysznych deserów, wypieku domowych placków czy wykreowania fantazyjnych napoi. Gdzie szukać inspiracji? Wystarczy odrobina inwencji z przepisów z oficjalnej stronie internetowej Paoli i odpowiedni sok. Dzięki nim smak dzieciństwa odnaleźć można w koktajlu z mrożonych truskawek, omlecie z bananami albo leniwych kluskach w syropie gruszkowym… Syrop z owoców to również niezbędny dodatek do nowoczesnej kuchni i baza dla rozgrzewających drinków z alkoholem lub bez. Warto czerpać pomysły, które podpowiada nam natura – można wyczarować dania i trunki, że palce lizać!

 

Czas na babcine pierogi!
Przykładowy pomysł obiad dla całej rodziny? Każdy skusi się na tradycyjne pierogi z serem w syropie malinowym z melisą. Wystarczy, że umieścisz w naczyniu żaroodpornym pierogi w rzędach i ułożysz na nich truskawki. Całość polej syropem Paoli o smaku maliny i melisy i zapiecz w piekarniku. Dokładny przepis i mnóstwo innych pomysłów znajdziesz na stronie Paoli – dzięki nim Twoja kuchnia stanie się nową rodzinną legendą.


Magiczne receptury ze spiżarni Paoli

Jeśli chcesz mieć pewność, że Twoja rodzina pije pełnowartościowe napoje i je pyszne potrawy, bogate w substancje odżywcze, sięgnij po syropy Paoli. Naturalne składniki uzbroją małych i dużych w nowe pokłady energii i pozwolą poczuć słodki i beztroski smak dzieciństwa. Paola to magiczna receptura inspirowana tradycją, która zaklęła smak i wartości zawarte w owocach - w formie syropu o bogatym wyborze smaków.

 

Przeczytaj również

Polecamy

Więcej z działu: Artykuły

Warto zobaczyć