godz. 16:00
Plan warsztatów - pierniczki:
1. Każdy uczestnik otrzymuje 5 różnych kształtów pierniczków i oblewa je płynną czekoladą.
2. Ozdabianie oblanych pierniczków wybranymi dodatkami (+ 12 składników do wyboru- owoce suszone, bakalie, słodycze).
3. Prezentacja na ekranie całego procesu powstawania czekolady i ciekawostek na jej temat.
4. Kubek gorącej czekolady dla każdego uczestnika.
5. Degustacja ziarna kakaowca.
6. Prezentacja maszyn tworzących czekoladę.
7. Pokaz ręcznego temperowania czekolady na blacie granitowym.
8. Degustacja 3 rodzajów naszych czekolad.
9. Każdy uczestnik pakuje zrobione przez siebie pierniczki i zabiera do domu.
Wiek: + 6 lat
Czas trwania: 75-90 minut
Koszt: 40zł/uczestnik, 10zł/ opiekun
Warsztaty odbywają się 1-23.12.2017r.
Zapisy: 575 111 943, warsztaty.lodz@manufakturaczekolady.pl