Kraków

Wiosenne warsztaty kulinarne dla dzieci
Kraków Warsztaty

Wiosenne warsztaty kulinarne dla dzieci

6 maja 2016
Wpis archiwalny

godz. 17.30

 

Warsztaty szarlotkowe! Na rozpoczęcie tegorocznego sezonu jabłkowego przygotujemy coś bardzo na czasie: jabłek ci u nas dostatek, ale czy wiemy, jak je wykorzystać? W czasie wiosennego wysypu pysznych jabłek na coraz cieplejsze poranki i wieczory opracujemy jabłkową kuchnię, która nastroi nas powoli na lato. Zaczarujemy jabłka cynamonem i wanilią, zaprzyjaźnimy się z miodem i nauczymy się zastępować cukier bakaliami. W menu nie może zabraknąć tradycyjnej szarlotki oraz pieczonych jabłek. Zamiast słodkich lizaków postawimy na jabłkowe przegryzki i przekonamy wszystkie dzieciaki, że tak jest o wiele ciekawiej.


WIĘCEJ INFORMACJI:
http://dzieciakiwformie.pl/warsztaty_kulinarne/krakow/

 

MIEJSCE
Bistro Bal na Zabłociu, ul. Ślusarska 9. Przed kawiarnią parking dla klientów. Dojazd MPK: przystanek Zabłocie (tramwaje 11, 20). 


MINIMALNY WIEK
Dolna granica wieku to 3,5 roku. Dzieci młodsze tylko po indywidualnej wcześniejszej konsultacji.


CZAS TRWANIA
W zależności od tematyki oraz liczby i wieku uczestników: ok. 1 godziny.


KOSZT
35 zł od dziecka (w cenie zajęcia kulinarne wraz ze wszystkimi składnikami, materiałami, sprzętem kuchennym oraz „wyprawką” do domu).


ZNIŻKI
Tańszy karnet na 3 zajęcia w cenie 90 zł lub na 4 zajęcia w cenie 120 zł (jednostkowa cena za jedne zajęcia: 30 zł).


ZAPISY
Ilość miejsc ograniczona. Obowiązują zapisy, dzieci wcześniej niezapisane lub zapisane bez potwierdzenia z naszej strony nie są uwzględnione na liście. Zapisów można dokonywać telefonicznie/smsowo: 791 487 666 w dni powszechnie w godzinach 10-18, mailowo: gotowanie@dzieciakiwformie.pl ; można także skorzystać z naszego formularza zapisów.


ZAPRASZAMY!


Prowadząca:

Joanna Mentel - jednoosobowa chodząca burza mózgów. Rozkochana w literaturze, muzyce, pieczeniu i sezonowych produktach dziennikarka i psycholog. Ma kreatywne podejście do życia, niewyczerpane pokłady energii i głowę pełną pomysłów. Recenzuje książki, pisze felietony literackie i potrafi upiec najlepszy na świecie i lekki jak chmurka sernik z musem czekoladowym. Współpracuje z największymi polskimi wydawnictwami, m.in.: Znakiem, Wydawnictwem Literackim, Agorą, Dwiema Siostrami, Naszą Księgarnią. Twórczyni Dzieciaków w formie – rozwojowej inicjatywy dla dzieci i szkoły kulinarnej dla najmłodszych. Na co dzień recenzuje książki, pisze, prowadzi warsztaty kulinarne, artystyczno-psychologiczne dla dzieci oraz dorosłych. Pod marką Book me a cookie prowadzi szkolenia kulinarne dla dorosłych.

Wydarzenia w Krakowie

Przeczytaj również

Warto zobaczyć