Kraków

Oswajamy nieoswojone – warsztaty warzywne
Kraków Warsztaty od 3 roku

Oswajamy nieoswojone – warsztaty warzywne

9 maja 2015
Wpis archiwalny

godz: 10, 12, 14, 16 (do wyboru jedna godzina w zależności od wieku dziecka – informacja o godzinach i odpowiadających im grupach wiekowych poniżej)

 

Warzywa nie muszą być straszne. Zamiast przerażać nimi w nudnych sałatkach, zrobimy zwrot o 180 stopni i… upieczemy z nimi słodkie ciasto. Zetrzemy marchewkę i selera, doprawimy rodzynkami, kokosem i słonecznikiem. Zastanowimy się, co dobrego można znaleźć w dyni i dlaczego jedne warzywa są słodsze od drugich. Może nawet dojdziemy do niebezpiecznego wniosku, że warzywa są całkiem smaczne? Strach się bać, ale do odważnych świat należy!



Godziny & grupy wiekowe:
Co miesiąc w sobotę grupy dostosowane  do wieku dzieci: godz. 10:00 – dzieci 3,5-5 lat, godz. 12:00 oraz 14:00 – dzieci 5-7 lat, godz. 16:00 – dzieci 8 lat i starsze (istnieje możliwość zapisania dziecka do innej grupy wiekowej, w przypadku jeśli godzina warsztatów nie odpowiada rodzicom).


Lokalizacja:
Kawiarnia Sweet Surrender, ul. Zabłocie 25, Kraków (Podgórze). Przed kawiarnią parking dla klientów.

 

Dojazd MPK: przystanek Zabłocie (tramwaje 11, 20).
Dolna granica wieku to 3,5 roku. Dzieci młodsze tylko po indywidualnej wcześniejszej konsultacji.


Czas trwania:
W zależności od tematyki oraz liczby i wieku uczestników: ok. 1 godziny.


Koszt:
35 zł od dziecka
(w cenie zajęcia kulinarne wraz ze wszystkimi składnikami, materiałami, sprzętem kuchennym oraz „wyprawką” do domu).


Zniżki:
Tańszy karnet na 3 zajęcia w cenie 90 zł lub na 4 zajęcia w cenie 120 zł (jednostkowa cena za jedne zajęcia: 30 zł).


Zapisy:
Ilość miejsc ograniczona. Obowiązują zapisy, dzieci wcześniej niezapisane lub zapisane bez potwierdzenia z naszej strony nie są uwzględnione na liście. Zapisów można dokonywać telefonicznie/smsowo: 791 487 666 w dni powszechnie w godzinach 10-18 lub mailowo: gotowanie@dzieciakiwformie.pl
Więcej informacji: http://dzieciakiwformie.pl/warsztaty_kulinarne/kraków/


Zastrzeżenie:
Pomysły i opisy są autorskie. Zabrania się ich kopiowania. Autorzy zastrzegają sobie możliwość zmian w harmonogramie lub menu najpóźniej na 2 tygodnie przed datą planowanych warsztatów, ze względów od siebie niezależnych, takich jak brak sezonowych owoców, opóźnianie się sezonu na niektóre warzywa lub w przypadku wcześniejszego ustalenia z rodzicami dzieci uczestniczących w kursie zmiany terminu/godziny.


Prowadząca:
Joanna Mentel
- jednoosobowa chodząca burza mózgów. Rozkochana w pieczeniu i sezonowych produktach dziennikarka kulinarna, psycholog, krytyczka literacka oraz cukiernik. Prowadzi najbardziej apetyczny wśród książkowych i najbardziej oczytany wśród kulinarnych blog Book me a Cookie (bookmeacookie.pl), który w 2011 roku zdobył tytuł Literackiego Bloga Roku, a w 2012 roku był nominowany do nagrody Papierowy Ekran dla najlepszych serwisów o książkach. Z wykształcenia psycholog i dziennikarz. Ma kreatywne podejście do życia, niewyczerpane pokłady energii i głowę pełną pomysłów. Recenzuje książki, pisze felietony literackie i potrafi upiec najlepszy na świecie i lekki jak chmurka sernik z musem czekoladowym. Współpracuje z największymi polskimi wydawnictwami, m.in.: Znakiem, Wydawnictwem Literackim, Agorą, Dwiema Siostrami, Naszą Księgarnią. W Dzieciakach w formie prowadzi warsztaty kulinarne, artystyczne i artystyczno-psychologiczne dla dzieci oraz odpowiada za część koncepcyjną, czyli wymyślanie coraz to bardziej zwariowanych warsztatów. Pod marką Book me a cookie prowadzi również szkolenia kulinarne dla dorosłych.

Wydarzenia w Krakowie

Przeczytaj również

Warto zobaczyć